http://www.ministrando.org/sitemap.xml.gz

juliaan van acker      

In deze woelige tijden moeten we realistisch en objectief blijven: ODE AAN HET BLANKE RAS

Mijn facebook-, instagram- en twitter-account heb ik heden, 2 juni 2020, afgesloten omdat ik al die haatberichten, zowel van Links of van Rechts, niet meer wil lezen. Mijn voorkeur gaat naar constructief bezig zijn: zie mijn laatste boek (klik op afbeelding hiernaast) of kies uit mijn teksten op deze website (site map), op academia.edu en mijn ± 200 bijdragen voor de Nederlandse conservatieve website ThePostOnline

Bij al die demonstraties, rellen en geweld in verband met racisme in de VS en elders, rijst de vraag wat dit zal opleveren. Niets. Moeten we dan niets doen? Eerst de feiten op een rijtje zetten, maar dat is niet eenvoudig. Er worden in de VS meer blanken vermoord door politieagenten dan zwarten. De zwarten  plegen veel meer geweldsmisdrijven. Racisme in de VS en in Europa valt in het niets in vergelijking met het racisme in de Arabische landen of in Zuid-Afrika; en zo kunnen we doorgaan. Maar alle gegevens pro en contra die verzameld kunnen worden, geven nog geen antwoord op de vraag hoe tot minder racisme komen. Bovendien kunnen voor- en tegenstanders elkaar om de oren slaan met nieuwe feitelijkheden.

Het zal er niet beter op worden. Er komt wellicht een economische recessie op ons af met stijgende werkloosheid. De verschillen tussen rijk en arm nemen toe. Wat zullen de gevolgen zijn van de klimaatverandering en komt er een tweede fase in de pandemie? Als de onzekerheid, de angst, de onveiligheid en de woede zullen toenemen, komt er nog meer geweld. Dat heeft weinig met racisme te maken.

Op de vraag welk beleid voeren in deze en komende barre tijden, verwijs ik gewoon naar mijn laatste boeken. Als het volledig uit de hand begint te lopen, moet elke ras of elke etnische groep terug naar de landen van oorsprong. Tegelijkertijd komt er een wereldomspannende solidariteitsbeweging op gang die start in het gezin, de bredere familie, de buurt, het land tot internationale samenwerking tussen netwerken van solidariteit.

Ik heb een innerlijk gevoel van zekerheid dat we op een keerpunt staan in de wereldgeschiedenis. Een herhaling van de geschiedenis van de Toren van Babel: eerst grote chaos totdat elk volk terugkeert naar de plaats waar het hoort.

EUROPE AND ISLAM CAN SAVE THE WORLD

DEEL I. OPVOEDING EN JEUGDHULPVERLENING

1Adviezen bij opvoedings- en gedragsproblemen

nu worden te veel kinderen autistisch genoemd. Die hysterie moet ophouden want pedagogisch gezien is dit een ramp; zie mijn visie over opvoeding

2Gedragsproblemen in de klas

      Islamitische scholen

3Aanpak jonge criminelen

4Geradicaliseerde moslims

5Meisjescriminaliteit en seksueel losbandige meiden

6. Cursus Orthopedagogiek


DEEL II. ONZE POLITIEKE VERANTWOORDELIJKHEID

In deze website worden adviezen gegeven over hoe we onze politieke verantwoordelijkheid moeten opnemen. Worden deze adviezen niet gevolgd, dan zullen de verschrikkingen van de vorige eeuw slechts een detail in de geschiedenis zijn, in vergelijking met wat ons in de 21ste eeuw te wachten staat (voorbeeld: De gevreesde deportatie). Worden de adviezen wel gevolgd, dan treden we binnen in een tijdperk van de spiritualiteit en wordt dit de beste eeuw ooit.

Onder de volgende links wordt dit verder uitgewerkt:

1. Een hernieuwd Europa

2. Europa’s toekomst

3. mijn 120 bijdragen aan de Nederlandse opiniewebsite ThePostOnline 

De volgende teksten geven mijn visie weer en vier zijn gratis te downloaden:

Over psychologie

Psychologie is geen empirische wetenschap ( link )

Over orthopedagogiek

Acker. J. van (2015) Onhandelbare en criminele jeugd ( link )

Over mijn maatschappelijke en politieke visie over de tegenwoordige tijd en de toekomst:

Wie zijn de mensen van goede wil?

Acker, J. van (2015). Geef extreem-rechts geen kans ( link )

ENGLISH TEXTS

In feite is het heel simpel: hoe oorlog voorkomen? Het probleem is echter dat de geschiedenis leert dat de ene oorlog volgt op de andere. Een tussenpauze van vrede is geen bewijs dat de geschiedenis zal veranderen. Tijdens de Verlichting dacht men dat de wereld in de richting van universele vooruitgang en vrede gaat. De geschiedenis vanaf die periode bewijst op overtuigende wijze het tegendeel. Nu zijn we aangekomen op een punt waar de meest verschrikkelijke oorlog mogelijk wordt.

Willen we dat onze westerse beschaving vernietigd wordt? Dat is de weg waar extreem-rechts ons toe zal leiden. Maar de andere partijen zijn machteloos en bieden geen realistisch alternatief.

Volgens de bijbel zou een messias moeten komen als dit het einde der tijden zou zijn. We kunnen er echter niet op wachten. We moeten zelf messias zijn. Ieder van ons. Dat kan door op elk moment van de dag, bij elke woord en elke handeling vrede te verspreiden. Dit klinkt heel naïef, maar er is geen andere weg om de totale vernietiging te voorkomen. Mijn boek ’Een moslimvrij Europa voor wereldvrede’ gaat hierover.

’Moslimvrij, maar dan wel met een kolossale inspanning van solidariteit vanuit Europa.

STARTPAGINA 

   © Juliaan Van Acker 2020